سایت مپ یا نقشهی سایت چیست؟
سایت مپ یک فایل است که میتوانید در آن صفحات Web site خود را فهرست کنید و به Google یا سایر موتورهای جستجو بگویید که وب سایت شما چگونه سازماندهی شده است. خزندههای موتور جستجو مثل گوگل بات برای بررسی حرفه ای تر Web site شما، این فایل را میخوانند. همچنین سایت مپ میتواند Meta Data ارزشمند، اطلاعاتی در مورد یک صفحهی وب، مرتبط با صفحاتی که شما در سایت مپ خود لیست کردهاید ارائه دهد. مانند: آخرین باری که یک صفحه به روز شده است، چندبار صفحه تغییر یافته و یا اهمیت صفحه نسبت به سایر آدرس ها در سایت. از سایت مپ میتوانید برای ارائهی Meta Data خاصی از محتوای وب سایت خود به گوگل استفاده کنید. برای مثال اطلاعاتی در مورد عکس و ویدئو به گوگل بدهید.
چرا به سایت مپ احتیاج دارید؟
اگر website شما به درستی link شود، خزندههای وب GooGle میتوانند اکثر قسمتهای WebSite را پیمایش کنند.
نکات مهم مرتبط با سایت مپ
-
وقتی سایت بزرگ است، احتمال اینکه خزندههای Google نتوانند صفحات جدید و یا تازه به روز شده را پیمایش کننده بالاست.
-
سایت یک بایگانی بزرگ از صفحات دارای محتوا دارد که به درستی به هم لینک نشدهاند. اگر صفحات سایت به طور طبیعی مرجع یکدیگر نیستند، میتوانید آنها را در یک نقشه سایت فهرست کنید تا اطمینان حاصل کنید که Google برخی از صفحات شما را نادیده نمیگیرد.
-
اگر سایت شما جدید باشد لینکهای خارجی کمتری دارد. GoogleBot و سایر خزندههای گوگل از طریق دنبال کردن لینکها از سایتی به سایت دیگر پیمایش میکنند. بنابراین اگر سایتی به سایت شما لینک ندهد، ممکن است Google هرگز سایت شما را پیمایش نکند.
-
اگر سایتتان از محتوای غنی عکس و فیلم استفاده میکند، یا در گوگل نیوز نمایش داده میشود یا میتوانید از ترفندهای سایت مپ برای نمایش آن استفاده کنید. Google میتواند اطلاعات بیشتری را برای جستجو در اکانت از سایت مپ برای جایی که نیاز است، بگیرد.
از فایل سایت مپ زمانی میتوانید استفاده کنید که نخواهید صفحاتی از سایت شما به دلایل مختلف مثل عدم کاربردی بودن، توسط موتورهای جستجو بررسی شود. نام این فایل robots.txt است. افزونه سئو وردپرس yoast به صورت اتوماتیک این فایل را تولید میکند ولی باید چگونگی استفاده از آن را بدانید.
چگونگی اضافه کردن آدرس صفحهای که نمیخواهید به موتورهای جستجو نشان داده شود، به صورت زیر میباشد که در قسمت خطوط دلخواه باید این عبارتها را وارد کنید:
User-agent: نام ربات مربوطه
Disallow: آدرس URLای که نمیخواهید نمایش داده شود.
Allow: مسیری از دایرکتوری که والدینش block شده ولی نمیخواهید خودش block شود.